CIK: NAJVEĆA IZLAZNOST U SRPSKIM SREDINAMA

17.10.2021 20:45 | Izvor: RTV Puls | Pregleda: 207161

PRIŠTINA, 17.oktobar - Prema podacima Centralne izborne komisije, do 16 časova glasalo je 26,89 odsto građana, a najveća izlaznost zabeležena je u srpskim sredinama, prenosi Tanjug.

Komentariši
/info/vesti/images/Lokalni-izbori-2021.jpg

Kako javlja izveštač Tanjuga, u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom nije bilo incidenata niti nepravilnosti tokom glasanja, dok je u opštinama Klokot i Mališevo, u kojima žive pretežno Albanci, došlo do hapšenja zbog davanja mita i kupovine glasova.
 
Građani su birali gradonačelnike i odbornike u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom, a Srbi su imali kandidate za predsednike u 11 lokalnih samouprava.
 
Na izborima je učestvovala i Srpska lista, čije je rukovodstvo konačnu odluku o izlasku na izbore donelo u petak zajednički u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 
U 10 srpskih opština na Kosovu ukupno je bilo 26 kandidata za predsednike opština, od kojih su 18 bili kandidati srpskih lista, a osam predstavnici albanskih stranaka.
 
Srpska lista je imala kandidate za gradonačelnike u 11 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom i u Obiliću, dok su četiri kandidata imale građanske inicijative "Srpska narodna sloga", "Narodno jedinstvo", "Narodna sloga" i inicijativa "Sloboda" .
 
Takođe, četiri kandidata su nastupila samostalno na izborima.
 
Izvor: Kosovo online

KOMENTARI
Nema komentara za ovu vest!
OSTALE VESTI
Mesto za Vašu reklamu

Место за вашу рекламу

Vend për reklamën tuaj

Your advertisement here

e-mail: webmaster@kosovskopomoravlje.net

PayPal.Me
Kosovsko pomoravlje PORTAL
Copyright ©2008-2024 kosovskopomoravlje.net
Design: kosovskopomoravlje.net