Mogila: Dimići mole za pomoć

24.03.2021 20:06 | Izvor: RTV Puls

MOGILA, 24.mart - Sedmočlana porodica Dimić iz Mogile, opština Vitina, godinama unazad suočava se sa brojnim problemima. U oronuloj kući od svega 50 kvadratnih metara, njih sedmoro snalaze se kako znaju i umeju, kaže šezdesetogodišnji Dragan.

Komentariši

Preživljavaju od jednog  minimalca i socijalne  pomoći, što je nedovoljno za osnovne životne potrepštine.
„Živimo veoma teško. Dole je beton, prozori se ne zatvaraju dobro. Nemaština je najviše uticala na zdravlje ukućana. Najpre je obolela supruga, pa sinovi i unuci“, kaže za Rtv Puls Dragan Dimić.
Pomoć za izgradnju kuće  tražili  su od mnogih organizacija i institucija, ali  niko nije imao sluha za njihove probleme. Poslednja nada im je,  kaže Dimić Kancelarija za KiM Vlade Srbije.
Predsednik Privremenog organa opština Vitina Srđan Nikolić u izjavi za RTV Puls rekao je da je dao pozitivno mišljenje i da je predmet za izgradnju kuće u proceduri.
Snaja, Božica Dimić, majka troje dece kaže da je život u ovakvim ulovima postao nemoguć. Treba opremiti troje osnovaca,  primanja niotkuda,  a suprug  Aleksandar je teško oboleo i na stalnoj terapiji.
„Jedva sastavljamo kraj s krajem. Suprug je tri puta operisan i ne znamo kako će bude. Želja nam je da deci obezbedimo normalne uslove za život. Prioritet nam je kuća a potom i posao za jedno od nas dvoje“, kaže  Božica Dimić.
I pored svega Dimići ne gube nadu. Veruju da će država Srbija  iznaći način da im pomogne da decu izvedu na put i ostanu na svom vekovnom ognjištu.
Pripremio: Jovan Simić

OSTALE VESTI
Mesto za Vašu reklamu

Место за вашу рекламу

Vend për reklamën tuaj

Your advertisement here

e-mail: webmaster@kosovskopomoravlje.net

PayPal.Me
Kosovsko pomoravlje PORTAL
Copyright ©2008-2024 kosovskopomoravlje.net
Design: kosovskopomoravlje.net