Komitet za zajednice opštine Gnjilane raspravljao o radu ugostiteljskih objekata u Šilovu

16.03.2021 18:05 | Izvor: RTV Puls

GNJILANE, 16.mart - Komitet za zajednice opštine Gnjilane uputio je lokalnoj samoupravi i nadležnim centralnim institucijama zahtev da razmotre bezbednosnu situaciju i provere zakonit rad pojedinih lokala u Šilovu nastanjenom srpskim stanovništvom.

Komentariši

Na današnjoj sednici Komiteta za zajednice opštine Gnjilane raspravljeno je o peticiji meštana Šilova u kojoj se izražava zabrinutost zbog načina rada pojedinih ugostiteljskih objekata u tom selu koji narušavaju mir i bezbednost građana.

Odbornik ispred srpske zajednice u Skupštini opštine Gnjilane Milivoje Stojanović očekuje da svi rade po zakonu.

"Tri lokala u Šilovu rade, na neki način, mimo zakona i ugrožavaju javni red i bezbednost meštana," kaže Stojanović za Puls.  

Član Komiteta za zajednice u opštini Gnjilane Šefik Surduli kaže da to pitanje i njega lično, kao odbornika, uznemirava i  brine.

"Ja sam svoje mišljenje izneo na sastanku komisije, da bi trebalo preporučiti opštinskim institucijama, u ovom slučaju, Upravi komunalne inspekcije da preduzme rigorozne mere u smislu da ovi lokali funkcionišu u skladu sa zakonom Kosova i opštinskih regulativa koje određuju rad lokala u opštini Gnjilane, na način da stanovnici Šilova nemaju problema, da se ne uznemiravaju.  

Sastanku u Gnjilanu prisustovali su i predstavnici sela Šilovo, OEBS-a i kosovske policije koji su izneli podatak da su sporni objekti više puta novčano kažnjavani zbog narušavanja javnog reda i mira i nepoštovanja epidemijskih mera.  

Zaključak Komiteta za zajednice je da nadležne opštinske i centralne institucije  razmotre zahtev meštana i da se ugostiteljski objekti dovedu u red.  

"Meštani nisu protiv normalnog rada bilo kog restorana, pa i ovih koji funkcionišu u Šilovu, ali je neprihvatljiv način na koji su do sada radili", ističe Odbornik ispred srpske zajednice u Skupštini opštine Gnjilane Milivoje Stojanović.

Zabrinuti za sopstvenu i bezbednost svoje dece, meštani Šilova,njih više od 350, predali su još prošle godine opštini Gnjilane, policiji i KFOR-u peticiju sa zahtevom da se zabrani rad lokala, u kojima, se pored alkoholnog pića, kako se navodi,  „podvode ženske osobe za koje se ne zna odakle su i sa kojom namerovom borave u tim objektima", ali do sada bez odgovora. Prošle  nedelje, nakon oružanog incidenata u jednoj od spornih kafana kada je iz pištolja ranjena jedna osoba srpske nacionalnosti, održan je i protest građana u centru sela.


Novinar: Jovan Simić


OSTALE VESTI
Mesto za Vašu reklamu

Место за вашу рекламу

Vend për reklamën tuaj

Your advertisement here

e-mail: webmaster@kosovskopomoravlje.net

PayPal.Me
Kosovsko pomoravlje PORTAL
Copyright ©2008-2023 kosovskopomoravlje.net
Design: kosovskopomoravlje.net