HO ''Kosovsko Pomoravlje'': Nova učionica za predškolce iz Vitine

6.06.2020 18:30 | Izvor: KoSSev

Članovi humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“, otvorili su nove prostorije predškolskog odeljenja škole „Mladen Marković“ u društvu predškolaca iz Vitine.

Komentariši

„Budući predškolci će od septembra pohađati nastavu u učionici koja je opremljena novim nameštajem, tablama, igračkama i ostalim sredstvima za rad sa decom“, poručuju iz ove humanitarne organizacije.

U sklopu akcije je preuređena stara zgrada ambulante koja se nalazi u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini, a u kojoj je sada smešteno ovo predškolsko odeljenje.

Poručuju da ove godine u okviru školskih prostorija nije bilo dovoljno mesta za svu decu koja bi trebalo da krenu u predškolsko, te da su se zato odlučili za ovaj poduhvat.

Akcija je završena uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske i novčanu pomoć donatora iz dijaspore Gorana Mekića, Sandre Janićijević i Violete Zafirovski, navodi se u saopštenju.

„Osnovna škola ‘Mladen Marković’ jedna je od najstarijih u Kosovskom Pomoravlju, a u zavisnosti od godine upisa, broji blizu trideset đaka. Đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji južne srpske pokrajine na takmičenjima osvajaju brojne nagrade. Oni su ponos svoga kraja i bez obzira na teške okolnosti u kojima odrastaju, u znanju ni malo ne zaostaju za vršnjacima iz drugih delova Srbije“.

Upravo zbog toga, kako navode, nastaviće da pomažu obrazovnim institucijama kako bi mališanima bilo omogućeno bolje i savremenije obrazovanje.

OSTALE VESTI
Mesto za Vašu reklamu

Место за вашу рекламу

Vend për reklamën tuaj

Your advertisement here

e-mail: webmaster@kosovskopomoravlje.net

PayPal.Me
Kosovsko pomoravlje PORTAL
Copyright ©2008-2023 kosovskopomoravlje.net
Design: kosovskopomoravlje.net