U Gnjilanu 32 osobe zaražene koronavirusom

22.05.2020 21:36 | Izvor: RTV Puls

GNJILANE, 22.Maj- Prema podacima koje je izneo gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri u tom gradu su trenutno od koronavirusa obolele 32 osobe, dok je sedam kuća još u karantinu, prenosi Kljan Kosova.

Komentariši

Haziri je apelovao na one koji su zaraženi da nastave da se pridržavaju pravila karantina, dok se testiranjem ne potvrdi da su negativni i da je opasnost prošla.

"Pozivam ih da ne krše pravila tokom pandemije. Svaki izlazak iz četvrtog izvora infekcije u Gnjilanu izaziva sistemski problem, jer smo bili nekoliko puta pred gašenjem infekcije. Kršenje pravila izazvalo je novi talas zaraženih", rekao je Haziri i poželeo brzo izlečenje svim zaraženima.

On je istakao da one koji su oboleli ne treba stigmatizovati i ne treba, kako je rekao, da strahuju od porodice, komšiluka ili sela, zato što se njihovo zdravstveno stanje može kontrolisati.

Prvi čovek Gnjilana je preneo da je u poslednja tri dana testirano više od 100 građana ovog grada, a da su rezultatu pokazali da su negativni na virus Kovid-19.

On je najavio da će danas početi testiranje fudbalera zbog priprema za nastavak kosovske Super lige.

"Većina igrača ,FK Gnjilane‘ je bila negativna na testu, ali ostatak kluba će takođe biti podvrgnut testiranju, baš kao što će biti testirani i igrači FK ,Drita‘. Igrač iz ovog kluba koji je bio pozitivan živi u Tetovu i nije imao kontakt sa klubom ili našom opštinom", rekao je Haziri.

On je zatražio da se ukine mera kojom se ograničava kretanje ljudi.

Izvor: Kosovo online


KOMENTARI
Nema komentara za ovu vest!
OSTALE VESTI
Mesto za Vašu reklamu

Место за вашу рекламу

Vend për reklamën tuaj

Your advertisement here

e-mail: webmaster@kosovskopomoravlje.net

PayPal.Me
Kosovsko pomoravlje PORTAL
Copyright ©2008-2024 kosovskopomoravlje.net
Design: kosovskopomoravlje.net